BIOGRAFIJA

Ivana Majcan rođena je 27. veljače 1987. godine u Kopru, a živi u Buzetu.

Odrastajući u glazbenoj obitelji od malih je nogu okružena glazbom a ljubav prema njoj pokazuje još u djetinjstvu pjevajući na lokalnim dječjim festivalima “Mali Veliki mikrofon” te “Do, Re, Mi”, osvajajući neke od nagrada.

Godine 2007. odlazi na svoj prvi festival “Grobnička skala” gdje s pjesmom “Istina” Brune Krajcara osvaja 1. mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija. Već 2008. godine pozivom Andreja Baše otvaraju joj se vrata festivala “Melodije Istre i Kvarnera – MIK ” gdje kao debitantica nastupa s pjesmom “Volin te”, koju potpisuje mladi Milan Domjan. Godine 2010. po prvi put dolazi na festival “Čansonfest” u Kastvu gdje s pjesmom “Fala nona” osvaja 2. mjesto stručnog žirija te 5. mjesto publike. Za ovu pjesmu Ivana Majcan sama radi glazbu, a tekst potpisuje zajedno s Robertom Pilepićem. Na isti festival dolazi sljedeće 2011. godine s pjesmom “O lepi moj dragi morčiću” za koju glazbu potpisuje Duško Rapotec-Ute, a tekst Daniel Načinović. Godine 2012. po treći puta nastupa na “Čansonfestu”, no ovog puta sama potpisuje tekst te dio glazbe za pjesmu “Jubav ka more”.

Na svim dosadašnjim festivalima Ivana je izvodila pjesme koje njeguju “domaću besidu”, tj. pjesme na čakavskom dijalektu, no te iste 2012. godine dobiva priliku zapjevati pjesmu koja je napisana na hrvatskom standardnom jeziku te se po prvi puta pojavljuje na međunarodnom festivalu šansone “Chansonfest” u Zagrebu s pjesmom “Večer je kasna dušo”, za koju tekst potpisuje Jakša Fiamengo, a glazbu Duško Rapotec-Ute.

2013 godine na Chansonfestu u Zagrebu nastupa sa pjesmom “Jedan mali cvijet”, autor skladbe je Rapotec Duško – Ute, autor stihova Bruno Kovačić te autor aranžmana Aleksandar Valenčić. 2014-e Ivana je dobla poziv da u Zagrebu nastupi na retro izdanju festivala Chansonfest 2014. – 50 godina poslije te joj je pripala velika čast da u društvu velikih pjevača i umjetnika kao što su Arsen Dedić, Massimo Savić, Jacques Houdak, Lea Dekleva, Marija Husar te ostalih pjeva pjesmu “Vrata ruža” koju je izvodila Ana Štefok a autori pjesme su Zvonko Špišić i Vesna Parun a novi aranžman napravio je Josip Cvitanović.

2013.-a godina je prekretnica u Ivaninom glazbenom svijetu jer je te godine počela sa kantautorkom glazbenom karijerom u pop-rock žanru. Iste godine snimila je pjesmu  “Kad bude kasno” za koju sama Ivana potpisuje tekst a glazbu Siniša Nemarnik dok aranžman potpisuje Mauro Giorgi, pjesma je popraćena video spotom kojeg je radial FOTO PRIZMA iz Buzeta a snimljen je na više lokacija Buzeštine.

2014-e godine sa istim timom glazbenika Ivana nastavlja suradnju i na sljedećoj pjesmi “Puste su mi noći” a ovaj put timu se pridružuje i Danilo Majcan kao aranžer, spot za pjesmu snimila je na otoku Burano u Italiji a snimao ga je Josip Šušteršić iz Umaga.

Pjesma “Lažni svijet” treća je za redom skladba koju stvara glazbeni tim Ivana kao tekstopisac, Danilo Majcan kao autor glazbe i Mauro Giorgi kao aranžer a svijetlo dana ugledala je 2015.-e godine kada je također izašao i video spot za nju kojeg je Ivana snimila u suradnji sa Foto Prizmom iz Buzeta.

2016.-a godine Ivana potpisuje sa izdavačkom kućom MENART i donosi osviježenje na svom glazbenom putu u vidu nove pjesme nešto drukčijeg žanra i suradnje sa mladim i izvrsnim autorom Tonijem Pernićem koji je napisao tekst i glazbu za pjesmu naziva “Ljubav se dogodi” . Pjesma se snima u studio Maura G. koji je napravio aranžman a kao gost na perkusijama pridružuje se vrhunski Dean Kajfeš.

Spot za pjesmu napravio je Josip Šušteršić iz Umaga, u njemu se kao specijalni glumac pojavljuje Dražen Turina-Šajeta a sniman je u Humu u Istri “najmanjem gradu na svijetu”.

Kroz sve te godine festivalskih nastupa, izdavanja singlova i snimanja spotova, Ivana ima velik broj nastupa, od vjenčanja, malih koncerta u mnogim kafićima i hotelima diljem Istre, kao gost na brojnim priredbama te raznim sličnim manifestacijama, a također nastupa i u akustičnom sastavu naziva ON AIR.